Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Június 12. Az ARANYVONAT Jászberénybe megy

Programajánló

2021-05-12
Június 12-én 7:30-kor a MÁV Rail Tours Kft. és az idén alapításának 25. évfordulóját ünneplő Jászberényi Manager Klub Egyesület szervezésében Nosztalgia különvonat indul Budapest-Nyugati pályaudvarról Jászberénybe, ahol színes programok várják az utazáson résztvevőket.

A szerelvény része lesz az az aranykocsi, amely 1938-ban a Szent István-év alkalmából a Szent Jobbot vitte országlátásra az akkori Magyarországon. A fedélzetén koronaőrök kíséretében a magyar koronázási jelvények hivatalos másolatai is Jászberénybe utaznak.
A vonaton a hangulatról hagyományőrzők és a jászberényi pálinka lovagrend tagjai gondoskodnak.
Jászberénybe érkezve a pályaudvaron a Jászság hagyományainak és szokásainak megfelelően ünnepélyesen fogadják a szerelvényt, a koronázási jelvényeket. Beszédet mondanak: Dr. Rédei István – Jászsági Menedzser Klub elnöke, Pócs János – országgyűlési képviselő, Budai Lóránt – Jászberény város polgármestere, Borbás Ferenc – emeritus jászkun főkapitány
A kb.30 perces ünnepséget követően a koronázási ékszerek ünnepélyes levétele a vonatról, s hintókra helyezése a Koronaőrök közreműködésével. A díszmenet egy kb.30 perces sétával érkezik meg a Nagyboldogasszony Római Katolikus Főtemplomhoz, s a koronaőrök elhelyezik a koronázási ékszereket a templomban, az előre kialakított helyen.

11.00 órától SZENTMISE

A koronázási ékszerek a szentmise végétől (kb. 12 óra) 16.00 óráig megtekinthetőek lesznek a Főtemplomban /a koronaőrök felügyelete mellett/ az érdeklődők részére.

Kiváló program minden korosztály számára.

Az elérhető kocsiosztályokról, fedélzeti szolgáltatásokról, egyéni és fakultatív programokról, jegyárakról valamint a menetrendről IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.

Kapcsolódó cikkünk: Az aranykocsi újjáépítése - 2020-10-02

 

 


Vissza