Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Junior Prima: jelölteket várnak

Kultúra > Pest megye

2022-06-30


junior_primas.jpgA Prima Primissima égisze alá tartozó, idén tizenötödik Junior-díjazás egyre népszerűbb. Az az igény hívta életre, hogy ne csak a már komoly eredményt felmutató szakembereket, művészeket jutalmazzák, hanem a feltörekvő tehetségeket is kitüntessék. Augusztus 13-ig jelölhetők olyan 30 év alatti magyar népművészek, akik kiemelkedő eredményességgel ápolják a magyar népi hagyományokat.A Junior Prima-díj igazi újdonságot jelent azzal, hogy megteremtette a fiatal, ígéretes tehetségek méltó elismerésének lehetőségét. Olyan hagyományokat követ, olyan intézményt hozott létre, amelyre az egész társadalom megbecsüléssel tekint. Mindannyiunk  felelőssége, hogy esélyt teremtsünk a “junioroknak”, lehetőséget kínáljunk számukra “szeniorrá“ válásukhoz.

A Docler csoport 2011-ben társalapítóként csatlakozott a Prima Primissima Alapítványhoz, s a Magyar Népművészet és Közművelődés kategória Junior részét gondozza immár tizenkettedik alkalommal.

Az ifjú tehetségek megismerésében és a jelöltállításában Ön is segítségükre lehet: augusztus 13-ig olyan 30 év alatti magyar népművészek önéletrajzát várják, akik közművelődés területén tevékenykednek, kiemelkedő eredményeket értek el, munkájukkal ápolják a népi hagyományokat. A kitöltött jelölőlapot, a jelölt szakmai önéletrajzát küldje vissza a juniorprima@doclerholding.hu mail címre legkésőbb 2022. augusztus 13-ig.

Az elismeréseket, valamint a kétmillió forintos díjazást a jelöltek közül azok a tehetségek kapják, akik a szakmai zsűri döntése értelmében maradandót alkottak a népművészet terén.


Vissza