Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


V4 kerékpárverseny Telkin, Zsámbékon át

Sporthírek > Telki

2018-05-15


A cseh Frantisek Sisr győzött a V4 kerékpárverseny magyarországi szakaszán május 12-én, szombaton. Pelikán a legjobb magyar. A prokontinentális CCC Sprandi Polkowice csapat versenyzője mögött csapattársa, a lengyel Patryk Stosz, valamint a szlovén Rok Korosec zárta a Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintésével megrendezett viadalt.

A legjobb magyar a verseny honlapja szerint Pelikán János 17. lett a Budapest és Pannonhalma közötti 168,7 kilométeren.

    Eredmény, V4, 4. szakasz, Budapest-Pannonhalma, 168,7 km:
1. Frantisek Sisr (cseh, CCC Sprandi Polkowice) 3:43:13 óra
2. Patryk Stosz (lengyel, CCC Sprandi Polkowice) 10 másodperc hátrány
3. Rok Korosec (szlovén, My Bike Stevens) azonos idővel
...17. Pelikán János (My Bike Stevens)

Rekordmezőny indult szombaton a magyarországi szakaszon: 29 csapat 170 versenyzője vett részt.

Május 12-én fél 2-kor a Várkert Bazárból rajtolt a V4 kerékpárverseny, a célállomás pedig hagyományosan a Pannonhalmi Bencés Főapátság volt. A 168,7 kilométeres táv megtétele során a versenyzők többek között Telki, Zsámbék, Bicske, Csákvár, Bodajk, Csetény, Zirc és Ravaszd érintésével érkeztek meg Pannonhalmára, ahol a befutó előtti körözés során többször is meg kellett küzdeniük a helyenként 15 százalékos emelkedővel.

A rajthelyszín egész napos családi programmal várta az érdeklődőket a Magyar Turisztikai Ügynökség jóvoltából, 10-től 18 óráig. A rendezvény sztárvendége a Giro d'Italián és a Tour de France-on is kétszer második 55 éves olasz Claudio Chiappucci volt. (MTI)


Vissza