Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ketten is kiérdemelték a telki érdemérmet

Közélet > Telki

2017-06-08


Május 12-én a Telki Fesztiválon adta át a község önkormányzata a Telki érdemérmet Maronicsné Dávid Annának, a telki általános iskola földrajz-rajz szakos tanárának és Samreth-Nimol Kánidnak, a Telki Taekwon-do Klub vezetőjének.

Maronicsné Dávid Anna huszonöt éve Telkiben a családjával, közel négy évtizedes pedagógusi pályafutással a háta mögött. Kezdetben a budajenői általános iskolában tanított. A telki iskola megépülése óta annak felső tagozatán földrajtot és rajzot tanít, s aktívan részt vett az énekkarok munkájában is. Budajenőn, majd Telkiben is megszervezte a Komolyzene játékosan címet viselő, nagy népszerűségnek örvendő koncertsorozatot. Õ indította el a betlehemezést és falukarácsonyt. Pedagógustársával felélesztették a székely betlehemes hagyományát, melyet 2016-ban már tizenötödik alkalommal adtak elő szenteste Telkiben és Budajenőn. Az előadás számos meghívást kapott Magyarországon, a határon túl, sőt a Nemzeti Színházban is bemutatták. A Székely körrel a Székely fonót is előadták, itthon és külföldön egyaránt. 2002 óta minden évben ő szervezi a telki Falu káposztája záró rendezvényét, a táncházat. A telki templom szkoláját is vezeti, rendszeresen szolgálnak a vasárnapi miséken és az ünnepi alkalmakon.

Sameth-Nimol Kánid ezüstérmes ITF világbajnok edző állhatatos és kitartó munkával öt évvel ezelőtt életre hívta a teli taekwon-do sportegyesületet. A hét hat napján tart edzéseket különböző minden korosztálynak. Tanítványainak száma meghaladja a nyolcvanat. Keményen dolgozó, egymást segítő helyi közösséget teremtett, ahol elsajátítható e sporthoz szükséges fogásokon kívül a kitartás, a helyes önértékelés, a felelősségérzet, a döntési helyzetekben való helytállás és a segítőkészség. Férje és gyermekei aktív támogatói törekvéseinek. Edzői munkájának eredményeként lánya, Sepp Yvette 2. helyezést és el a 2015-ös világbajnokságon Olaszországban, emellett Világkupa 3., országos bajnokság 1., Európa kupa 2. helyezést is szerzett. Másik versenyzője, fia, Sepp Márton 2016-ban országos bajnokságon 3., és világkupa 9. helyezést szerzett. A 2016-os diákolimpián Szabó Panna 3., Schweitzer Ádám 9. helyezést ért el harminc klub kétszázötven versenyzője között.


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg