Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Azonnali kérdés a pátyi lehajtóról az országgyűlésben

Gazdasági rovat > Páty

2023-10-27

Menczer Tamás (Fidesz) azt kérte, hogy az építésügyi tárca államtitkára erősítse meg, valóban elkészül idén az M1-es autópálya pátyi lehajtója, jövő tavasszal pedig a nyugati elkerülő út. Az 5,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően nagyban javulna a Buda környékén élők közlekedési helyzete - mutatott rá. Megjegyezte: Buda környékén robbanásszerű a lakosságszám növekedése, és ezzel az infrastruktúra nem tudott lépést tartani.


Gurin Ferenc emléktáblát kapott

Közélet > Páty

2023-10-25

paty_gurinferebc.jpgOktóber 21-én avatta Páty önkormányzata a Rozmaring bölcsőde falán Csák Attila alkotását a Pátyon több mint 40 évig háziorvos Gurin Ferenc emlékére. Székely László polgármester elmondta: "Gurin Ferenc önerőből és pályázati pénzből hozta létre a bölcsődét, mely először magán, egy éve pedig önkormányzati bölcsődeként segíti a pátyi családokat."


Elkészült a pumpapálya

Sporthírek > Páty

2023-10-09

pumpapálya-páty-02.jpgAz Aktív Magyarország Programban elnyert pályázattal elkészült a 197 méter hosszú pumpapálya Pátyon. A közel ötvenmillió forintos fejlesztés fedezetét nagyságrendileg felerészben az állami költségvetés, felerészben az önkormányzati önerő biztosította, mely a tervezett pályán kívül három padot és két szemetest, egy ivókutat, információs táblákaz és a környezet parkosítását fedezi.


Közterület-felügyelőt keresnek

Gazdasági rovat > Páty

2023-10-04

allas.jpgA pátyi polgármesteri hivatal pályázatot hirdet közszolgálati jogviszony keretében kozterület-felügyelői munkakör betöltésére határozatlan időre, 40 órás munkahéttel, váltásos munkaidőkeretben. Az állás betöltéséhez középfokú végzettség szükséges. A pályázat benyújtásának határideje 2023. október 24. éjfél. A pályázat elbírálásának határideje: 2023. október 30.


A hagyomány kötelez

Közélet > Páty

2023-09-28

lekvar_paty.jpgA Szövetség a Magyarokért Páty Hagyományőrző Egyesület idei lekvárfőző versenyén a huszonhat féle, a művészet határát súroló minőségben elkészített "pályaműből" az első díjat Hermál Erika nyerte az Álom névre keresztelt eper-narancs-ananász-lekvárjával. 2024 szeptemberében újra várják a megmérettetésre a pátyi Hagyományok Házába a vállalkozó kedvű pályázókat.


A pátyihoz hasonló a csomádi

Múltunk tanúi > Páty

2023-09-13

Újabb honfoglalás kori tarsolylemezes sírt tártak fel Pest vármegyében. A sírról és a különleges állapotú tarsolylemezről szeptember 11-én tartott sajtótájékoztatót a Magyar Nemzeti Múzeum és a Ferenczy Múzeumi Centrum Szentendrén. L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója szerint az új leletek rávilágítanak a két intézmény restaurátorainak és régészeinek rendkívül magas színvonalú, példaértékű munkájára.  


Megalakult a Kozáromi-tó Horgászegyesület

Életmód > Páty

2023-08-16

A Kozáromi-tó 2023 márciusában Páty önkormányzatának tulajdonába került. Május 20-án tizenkét horgász az önkormányzat támogatásával megalakította a „Kozáromi-tó Horgászegyesületet”, melyet június 9-én a törvényszék is bejegyzett. A tagok Tóth Andrást elnöknek, Bendl Mátyást és Végső Sándort elnökhelyetteseknek választották meg, s pályáztak a tó halgazdálkodási jogának 15 évre szóló haszonbérbe vételére.


Ecseren bővít a logisztikai cég

Gazdasági rovat > Pest megye,Páty

2023-07-19

waberers.jpgA tervek szerint halad a Waberer s Csoport Ecseren épülő óriás logisztikai központjának építése, az épület elérte legmagasabb pontját, így 2024 elejére elkészülhet. A beruházással teljessé válik a csoport M0-ás körgyűrű melletti raktárhálózata (Páty, BILK, Ecser lokációkban), amely így lehetővé teszi az országos és a budapesti disztribúciós és raktározási rendszerek optimalizálását, ezáltal növeli az ügyfelek versenyképességét.


Kiskorú gyermekével vitette a kábítószert

Közélet > Páty

2023-06-27

A zalai rendőrök elfogtak egy nőt és három férfit, akik kábítószert árultak, az asszony a 13 éves fiával vitette vevőinek a drogot - közölte a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon június 16-án. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították azt a 45 éves pátyi nőt, aki több embernek is adott el kábítószert. A nő a saját 13 éves gyermekét használta arra, hogy átadja a drogot vásárlóinak.


Hét és fél év börtön a pátyi dílernek

Közélet > Budakeszi,Páty

2023-05-18

Hét és fél év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Törvényszék jogerősen kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt egy pátyi férfit, aki jelentős mennyiségű kokaint és amfetamint értékesített  - közölte a törvényszékmájus 16-án. A tényállás szerint az elítélt, aki szakácsként dolgozott egy budakeszi étteremben, 2020-ban lépett kapcsolatba az ügy másodrendű vádlottjával és a kábítószer-kereskedelemmel.Vissza a főoldalra