Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Magánház udvarába zuhant egy repülő

Közélet > Budaörs

2024-02-29

bors_repulo_MTI_MihadakZoltan.jpgMagánház udvarába zuhant a Budaörsi repülőtér közelében egy vitorlázó repülőgép február 27-én délután a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének közleménye szerint. Némethy Zita közölte: a repülőgép két utasa ki tudott szállni a Hurok utcai kertben landoló repülőből, a mentők vizsgálják őket.


Budaörsi cég építi az ország legnagyobb energiatárolóját

Gazdasági rovat > Budaörs

2024-02-26

Magyarország legnagyobb energiatárolóját építi meg Szolnokon a MAVIR Zrt. megbízásából a Forest-Vill Kft. - áll a villamosenergetikai cég február 26-án. Kiemelték, hogy a 8,5 milliárd forint értékű projektben egy 20 megawatt teljesítményű, 60 megawattóra kapacitású energiatároló tervezési és teljeskörű kivitelezési munkálatait végzi el a budaörsi székhelyű társaság. A beruházás átadása 2025 első felére várható.


Szén-monoxid-mérgezés gyanúja egy budaörsi általános iskolában

Közélet > Budaörs

2024-02-01

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával hét tanulót szállítottak kórházba a mentők január 31-én egy budaörsi általános iskolából - közölte az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán. Az intézményt kiürítették. A tájékoztatás szerint az iskola egyik osztályának 10 év körüli diákjai jelezték a tanítás alatt, hogy nem érzik jól magukat, hányingerre és szédülésre panaszkodtak, így az iskola tanárai a mentők segítségét kérték.


Lengyel benzinkút nyílt Budaörsön

Gazdasági rovat > Budaörs

2024-01-25

Januártól április végéig 63 töltőállomás kerül az ORLEN Magyarország tulajdonába, így összesen 141 helyen lesznek elérhetők a vállalat kútjai a magyar piacon. A cég közleménye szerint az ütemterv alapján április végéig átlagosan hetente 4 új egységet nyit a vállalat. Az elsőként megnyitott Budaörsi úti töltőállomás mellett további 8 fővárosi kutat vesz át az ORLEN, ezzel a budapesti helyszínek száma 19-re nő.


Emberiség elleni gaztett volt a németség áttelepítése

Közélet > Budaörs

2024-01-24

A németség úgymond szervezett és humánus áttelepítése emberiség elleni gaztett, bűn volt. A kollektív bűnösség teljes mértékben elfogadhatatlan - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára január 19-én a Veszprém vármegyei Márkón, a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából tartott szentmisét követően.


461 riasztás a tűzoltóknak

Közélet > Budaörs

2023-12-28

A karácsonykor 461-szer riasztották a tűzoltókat: szenteste 196, december 25-én 137, 26-án 128 esetben kellett beavatkozniuk - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-t. A három nap alatt 104-szer tűzhöz, ebből 58-szor épület- és lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, 357 esetben műszaki mentést végeztek. Budaörsön, Sopronban, Szárligeten egy-egy családi ház pincéjét öntötte el a talajvíz, amit szintén kiszivattyúztak.


Dokumentumfilm a százéves magyar légiközlekedésről

Múltunk tanúi > Budaörs

2023-12-13

Az Évszázad a magasban című alkotást az Aeropark repülőmúzeum a magyar kereskedelmi repülés centenáriumára készítette. A polgári repülés világnapján, december 7-én mutatták be a budaörsi Reptér körcsarnokában, ahol többszáz szakember és rajongó tekintette meg a jubileumi alkotást, amely mától az Aeropark Youtube-csatornáján is elérhető. A film mintegy 40 szereplője a légiközlekedés elhivatott megszállottja.


45 új elektromos teherautót kapott a posta

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-11-22

postabusz1.jpg45 elektromos teherautóval bővült a Magyar Posta elektromos flottája - jelentette be a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkára kedden Budaörsön. Láng Géza elmondta, hogy a fenntartható fejlődés az értékek és a környezet megőrzése a következő generációk és a Posta központi kérdése.


Díjazott filmek a Primanima fesztiválon

Kultúra > Budaörs

2023-10-10

A Berlinálén, Cannes-ban és Annecyben vetített animációkat is láthatunk a tizenegyedik Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, amelyet október 11. és 14. között rendeznek meg Budaörsön. A seregszemlén filmválogatásokkal, diák-, vizsga- és diplomafilmekkel, szerzői rövidfilmekkel, szakmai programokkal és egy premier előtti mozifilmmel is találkozhatnak az érdeklődők.


Elektromobilitási tudásközpontot adtak át

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-10-04

bors_mooscity.jpgMagyarország 1990 óta 37 százalékkal csökkentette a károsanyag-kibocsátását, de a közlekedés területén még van lehetőség csökkentésre - mondta az Energiaügyi Minisztérium energetikáért és klímapolitikáért felelős államtitkára szeptember 26-án Budaörsön, ahol átadták a Porsche Hungaria Mooncity elektromobilitási tudás- és élményközpontját.Vissza a főoldalra