Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Képzési központ Budaörsön

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-09-04

A Mapei Kft. 8 milliárd forint értékű beruházásában egy fedővakolat gyártó gépsor és egy 12 ezer négyzetméteres új raktár létesül az országban - közölte az építőipari segédanyagokat gyártó és forgalmazó cég augusztus 30-án. A beruházást egy 2022-es kormányrendelet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánította. A vállalat további tervei között a vakolatgyár megépítése mellett szerepel egy képzési központ létesítése is Budaörsön.


170 járművet kaptak a mentők

Közélet > Budaörs

2023-09-01

Alapellátási ügyeletetre százhetven új járművet vett át az Országos Mentő-szolgálat augusztus 28-án Budaörsön. Az átadáson Rétvári Bence, a Belügy-minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte: az új ügyeleti rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, Hajdú-Bihar, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Békés és Komárom-Esztergom vármegyében eddig 120 ezer óra ügyeletben 110 ezer beteget láttak el.


Lakossági kérdőív új kerékpárút építéséről

Életmód > Budaörs

2023-08-15

Budakeszi, Budaörs és Törökbálint úgy döntött, hogy közösen indulnak a „Városok zöldítése” közvetlen uniós pályázaton „Zöldterület fejlesztés” és  „Zöld mobilitási folyosók kialakítása” témakörben a három várost összekötő kerékpárút megépítése érdekében. Budaörs önkormányzata az alábbi kérdésekre várja a lakosok véleményét a három várost összekötő kerékpárút létrehozására, melyet a pályázat kialakításánál figyelembe vesznek: 


Marad a kedvezményes helyközi díjszabás

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-08-07

A budaörsiek érdeke, ezért a város vezetése mindent megtesz, hogy biztosítsa a megfizethető, kényelmes közlekedést, amibe a helyközi járatok támogatása is tartozik. A városvezetés az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) korábbi közleményére reagált, amelyben a tárca arról írt, hogy Budaörsön és Érden megszűnhet a helyi, önkormányzati díjszabású jegyek és bérletek elfogadása a Volánbusz helyközi járatain.


A helyi közlekedésen spórolnak

Közélet > Budaörs

2023-08-04

Budaörsön és Érden is megszűnnének a helyi, önkormányzati díjszabású jegyek, bérletek a Volánbusz helyközi járatain - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) augusztus 4-én. Budaörs két és fél éves tartozást halmozott fel a szolgáltatás díjának visszatartásával annak ellenére, hogy azt töretlenül igénybe veszi. Ha augusztus 6-ig nem születik egyezség, az utasok nem használhatják a környéki helyi bérleteket szeptember 6-tól Budaörs közigazgatási területén.


Vádat emeltek egy lövészvezető ellen

Sporthírek > Budaörs

2023-07-17

A Budaörsi Járási Ügyészség vádat emelt egy lövészvezető ellen, aki egy lőtéren tartott élménylövészeten olyan puskát adott egy vendége kezébe, amely a karbantartás hiánya miatt a lövés pillanatában a férfi kezében felrobbant - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség július 13-án az MTI-vel. A budaörsi lőtéren lövészvezető és gondnok férfi feladata volt a fizető vendégkörnek átadott fegyverek állapotának felmérése is.


A Tescoban is bemutatták az online árfigyelő rendszert

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-07-13

bors_tesco_arfigyelo_MTI_LakatosPeter.jpgAz online árfigyelő rendszer hatékony fejlesztésnek bizonyult az infláció letörésére, arra, hogy "hatékonyan vegyük föl a szankciós inflációval szemben a versenyt" - mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő szerdán Budaörsön sajtótájékoztatón, amelyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnökével, Rigó Csaba Balázzsal közösen tartott.


Hallásvizsgálat Budaörsön

Életmód > Budaörs

2023-07-06

Audiológiai szűrővizsgálatra alkalmas eszközöket telepített a budaörsi szakrendelő. Az audiológiai szakrendelés a fül-orr-gégészeti ellátás mellett indult el. A szűrést 18 éven felüliek vehetik igénybe szakorvosi beutalóval, az időpontfoglalás kötelező. A hallásjavító segédeszközök széles körére az egészségbiztosító jelentős támogatást nyújt. A 18 év alattiak hallásvizsgálatával a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet foglalkozik.


Menczer: a magyar gazdaság és a kkv-szektor erős

Gazdasági rovat > Budaörs

2023-07-04

hubert2.jpgVálságos időkben ez különösen nagy eredmény - mondta Pest vármegye 2. választókerületének kormánypárti országgyűlési képviselője június 29-én Budaörsön. A Külgazdasági és Külügy-minisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Hubert Parketta bemutatótermének megnyitóján kiemelte: nemcsak üzleti modellként, de családként is mintát mutatnak.


A TEK Budaörsön fogta el a gyilkosokat

Közélet > Budaörs

2023-07-03

A budapesti rendőrök a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével elfogtak egy a férfit és egy nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy egy hónapja a fővárosban a XVI. kerületi Lobbanó utcában megöltek és kifosztottak egy idős embert. Május 28-án családi házában holtan találtak egy 80 éves férfit, akinek halálát bántalmazás okozta, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt indított nyomozást.Vissza a főoldalra