Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megállapodást kötött a parkerdő és a vadaspark

Életmód > Budakeszi

2023-11-16

vadaspark_parkerdő_Reinitz_SzaboPeter.jpgEgyüttműködési megállapodást írt alá a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadasparkot működtető Budakeszi Vadaspark Közhasznú Nonprofit Kft. Az együttműködési megállapodás célja a Budakeszi Vadaspark szakmai munkájának, elsősorban fajvédelmi programjainak hatékony támogatása.


Az egynapos turisták Budakeszit keresték az őszi szünetben

Közélet > Budakeszi

2023-11-10

Az őszi szünetben csaknem félmillió vendég indult útnak Magyarországon. A látogatók nagyobb része külföldről érkezett, míg a vendégek 45 százalékát a belföldi vendégek adták - tájékoztatott pénteki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Az egynapos utazók a főváros mellett Debrecen és Budakeszi attrakcióit keresték fel, de sokan választották Gödöllőt és Székesfehérvárt is kikapcsolódásuk helyszínéül.


Budakeszi birtokba vette a Hagitay András Tanuszodát

Sporthírek > Budakeszi

2023-11-08

uszoda_nagymedence_MTI_BruzakNoemi.jpgTanuszodát azért építünk, mert a gyermek az első - jelentette ki Menczer Tamás, a  Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára november 7-én Budakeszin, a Hargitay András Tanuszoda átadásán. Budakeszi több évtizedes álma teljesült ezzel a beruházással, amit a gyerekeken kívül a város polgárai is használhatnak majd.


Október 23-i megemlékezés

Közélet > Budakeszi

2023-10-24

menczer_bkeszi_56_MTI_KovacsAttila.jpgHa a magyarok egységesek, mindig győznek. A magyarok a családjukért és a hazájukért mindenre képesek - mondta Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője október 23-án Budakeszin. Győri Ottilia polgármester arról beszélt: csak akkor lehet önbecsülésünk, ha mi magunk állunk ki nemzeti érdekeink mellett, ha Magyarországon a magyarok akarata érvényesül és nem másé.


A bevándorlás a konfliktusok behozatala

Közélet > Budakeszi

2023-10-18

A bevándorlás a konfliktusok behozatalát jelenti, Brüsszel mégis azt tervezi, hogyan hozzák be a migránsokat - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna október 17-i reggeli műsorában. Menczer Tamás a hétfői brüsszeli lövöldözéssel kapcsolatban kifejtette: Európa nyugati felén terroristák uralják az iskolákat, az utcákat.


Korlátozások az M0-M7-csomópontban

Életmód > Budakeszi

2023-10-02

Burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0-M7 csomópontban 2023. október 2-án, hétfőn. A csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett valósul meg. A várhatóan egy hónapig zajló munkálatokra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel a figyelmet. A térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.


Október 1-től ismét Budakeszin a háziorvosi ügyelet

Életmód > Budakeszi

2023-09-29

rendelo-fo-u-179.jpgA Budakeszi Egészségügyi Központ Fő utca 179. alatti szakrendelőjében a korábbi helyén működik ismét október 1-től az orvosi ügyelet, melyet a Hungary Ambulance KHT. lát el. A nyitvatartási idő és a telefonszám a régi.


40%-kal nő a kapacitás

Életmód > Budakeszi

2023-09-19

bkeszi_rendelo.jpgÁtlagosan 40%-kal növeli a helyi szakrendelési kapacitást a Budakeszin 311 millió forint kormányzati forrásból épült egészségház - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szeptember 15-én az átadón. Menczer Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője, elmondta, hogy a bővülés a várakozási időt is csökkenti.


Kopp Mária sétányt avattak a Normafánál

Közélet > Budakeszi

2023-09-14

Normafa-KoppMaria_HornungAgnes.jpgKopp Mária munkája, kutatásai túlmutatnak a koron, melyben élt, és hatással lesznek a jövőre is - mondta a családokért felelős államtitkár a Kopp Mária sétány ünnepélyes avatásán a Normafánál szeptember 12-én. Hornung Ágnes kiemelte: Kopp Mária egyik legfőbb terve az volt, hogy megteremtse az elégedett és boldog családok országát, ahol mindenki kiteljesedhet.


30 éve testvérváros Budakeszi és Neckarsulm

Panoráma > Budakeszi

2023-09-07

Neckarsulm_2023_Gyori_Huber_Schrotti.jpgJúnius 15-én Budakeszin, szeptember 3-án pedig Neckarsulmban ünnepelték a testvéri kapcsolatot szentesítő szerződés 30. évfordulóját, mindkét helyszínen Szemereki Zoltán polgármester, Farkas Gyula tanácselnök, dr. Győri Ottilia jelenlegi polgármester és Steffen Hertwig neckarsulmi főpolgármester részvételével.Vissza a főoldalra