.

2020. August 11. Tuesday, Zsuzsanna,Tiborc napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Új átjáró a Széll Kálmán-téren

Gazdasági rovat
2020-06-24
131 olvasás

Terveztek már a Városmajor felé egy szintváltás nélküli áttörést a Várfok utca alatt gyalogosoknak és kerékpárosoknak, de sajnos a tér felújításának hat évvel ezelőtti programjából forráshiány miatt törölték, pedig az építész stúdió győztes koncepciójának is része volt Schulek János (Főmterv Zrt.) javaslata - írta facebook-oldalán Vitézy Dávid.

A volt Posta-palota felújításának kezdetekor, néhány évvel ezelőtt az épület új tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Bank projektcsapatával közösen felélesztettük ezt a tervet, mely nem csak szintbeli, akadálymentes átjárást teremtene a Városmajor felé a térről, de új bejáratot nyitna a volt Posta-palota, új nevén Buda Palota gyönyörű épületébe, az itt létesítendő Pénz- és Banktörténeti Múzeumba is. A beruházást a Magyar Nemzeti Bank valósítja meg, de az átjáró természetesen közterület maradna.

Az érintett II. és XII. kerületek már megadták beleegyezésüket, a Fővárosi Közgyűlés szerdán fogja - így jó eséllyel megvalósul a Széll Kálmán tér felújításának ezen, a korábbi tervünkből eddig elmaradt, hiányzó eleme. - olvasható a BKK egykori vezetőjének bejegyzésében.

Látványterv: építész studió / MNB

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC