.

2020. August 11. Tuesday, Zsuzsanna,Tiborc napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Ötmilliárdot nyertek megyei cégek

Pest megye > Gazdasági rovat
2020-06-03
137 olvasás

Nyolcvanhat Pest megyei vállalkozás nyert több mint 4,7 milliárd forintot eszközberuházásra és munkahely-megtartásra. Varga Mihály pénzügyminiszter kiemelte: a több mint négyszeres túljelentkezés miatt a Pénzügyminisztérium tervezi a keretösszeg emelését, minél több cég támogatása érdekében.

Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen több, mint 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.

A mikro-, kis- és középvállalkozások fejlesztésére irányuló pályázat célja, hogy támogassa a Pest megyei vállalkozások eszközbeszerzését, a versenyképességük növelését és a munkahelyek megtartását.

A támogatás összege cégenként a 300 millió forintot is elérheti. Ebből a vállalkozások olyan kapacitásbővítő beruházásokat valósíthatnak meg, amelyekre tényleges piaci igény mutatkozik, javítja a technológiai felkészültséget és a hatékonyságot. A termelőeszközök, gépek beszerzése mellett a pályázat keretében lehetőség van új informatikai eszközök és gyártási licenc vásárlására, információs technológiai fejlesztések megvalósítására is – ismertette Varga Mihály.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a magyar gazdaság újraindításában kiemelten szerepe van a munkahelyek védelmének és a beruházások támogatásának. Pest megyében, ahol a regisztrált kis- és középvállalkozások közel 10%-a működik, különösen fontos az olyan fejlesztések támogatása, amelyek hozzájárulnak a vállalkozások erősítéséhez, a munkahelyek megtartásához. A térség vállalkozásai kevesebb uniós forráshoz juthatnak hozzá, ugyanakkor jelentős fejlesztési igény mutatkozik a részükről, ezért a Pénzügyminisztérium várhatóan még idén újabb pályázatot hirdet Pest megyei szállodák, panziók, kis- és középvállalkozások fejlesztésére költségvetési forrásból.

A támogatottak listája ITT és ITT olvasható.

MTI

 

 

Nyomtatható verzió

Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC