Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átalakult a Kálvin tér

Közélet > Biatorbágy

2023-08-01


Biatorbagy-Kalvinter1.jpgA 600 millió forintos állami támogatás révén épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, ahol kanyarodó sávot is kialakítottak, az óvodánál pedig létrehoztak egy úgynevezett "kiss and go" zónát, valamint több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, újítottak fel és tettek biztonságossá. Az avatás július 27-én volt Biatorbágyon.Az Oroszország ellen bevezetett "káros" európai uniós szankciókat bírálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a megújult Kálvin tér átadási ünnepségén. Minél előbb tűzszünetre, békére és a "káros szankciók" befejezésére van szükség ahhoz, hogy azokat az óriási költségeket, amelyeket most a "háborús szankciók" okoznak, fejlesztésre tudjuk fordítani.

A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte: ezermilliárd forintos annak a pénznek a nagyságrendje, amelyet a háborús és szankciós környezet miatt nem tudnak fejlesztésekre fordítani. Ahhoz, hogy a településeket és az egész országot fejleszteni tudja a kormány a jövőben is, minél előbb tűzszünetre, békére és a "káros szankciók" befejezésére van szükség. Háborús időkben védekezni kell, és a kormány óriási erőket és összegeket fordít arra, hogy meg tudja védeni a munkahelyeket, a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a fiatalok adómentességét, a 13. havi nyugdíjat. "Ezeket meg fogjuk védeni a jövőben is" - mondta.

Biatorbagy-Kalvinter1.jpg
   

A Kálvin téri beruházásról közölte: a 600 millió forintos állami támogatás révén épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, ahol kanyarodó sávot is kialakítottak, az óvodánál pedig létrehoztak egy úgynevezett "kiss and go" zónát, valamint több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, újítottak fel és tettek biztonságossá. Teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot, megújították a közvilágítást, elbontották a régi vasbeton oszlopokat, az új vezetékek pedig a föld alá kerültek, és hamarosan befejeződik a zöldterület megújítása is - mondta.

Tarjáni István, a település fideszes polgármestere hangsúlyozta, hogy a kormány 600 millió forintos támogatásának köszönhetően nemcsak a tér felszínét és a csapadékvíz-elvezetését tudták megújítani, hanem teljes infrastruktúráját.

biatorbagy_kalvinter_szalagvagas.jpg

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b), Tarjáni István, Biatorbágy és Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere átvágja a nemzeti színű szalagot a felújított biatorbágyi Kálvin tér átadásán 2023. július 27-én. A 600 millió forintos állami támogatás révén a többi között épült egy körforgalom, egy lámpás kereszteződés, több mint ezer négyzetméter járdahálózatot építettek át, illetve teljesen felújították a csapadékvíz-elvezető csatornahálózatot, kicserélték, felújították az ivóvízhálózatot és megújították a közvilágítást. MTI/Máthé Zoltán


Vissza