Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elkezdődött a felújítás - Adatgyűjtés a hadisírok felkutatására

Építészet > Budakeszi

2011-05-08


Május 7-én, szombaton délelőtt Budakeszi I. világháborús emlékművének kertjében tereprendezéssel kezdődtek meg a települési összefogással támogatott felújítási munkálatok. A Budakeszi Szépítő Egyesület kezdeményezésére mind az emlékmű, mind a környezete megújul, az átadást 2011. november 1-jére tervezik.

Az 1930-ban felavatott hősi emlékmű 186 budakeszi hősi halottnak állít emléket, akik budakeszi családok pótolhatatlan veszteségei voltak az első világháborúban.

FELHÍVÁS

A Budakeszi Kultúra Alapítvány, amely a Keleti-Kárpátok hadszínterein már tapasztalatokat szerzett és eredményeket mutatott fel első és második világháborús magyar hadisírok felkutatásában, az első világháború kitörésének közelgő centenáriuma kapcsán arra vállalkozik, hogy feldolgozza azokat a helyszíneket is, ahol az első világháborúban behívott budakeszi katonák harcoltak, illetve a háború során elestek. 

 A budakeszi hadisírok és a temető gondozásában elkötelezett Budakeszi Szépítő Egyesület és a Budakeszi Kultúra Alapítvány az érintett családok segítségét kéri, hogy amennyiben a családi hagyatékban rendelkeznek az első világháborúban részt vett katonák adataira vonatkozó egykori okmányokkal, levelekkel, fényképekkel, azt jelezzék a Budakeszi Kultúra Alapítványnál: 06-23-457-058, 06-30-922-6418, 06-30-436-4753 (Bánkuti Ákos) vagy személyesen a Szépítő Egyesületnél keddenként 18 órától a Fő u. 85-ben.

Az alapítvány megfelelő technikai háttérrel rendelkezik a dokumentumok digitalizálásához, így a családoknak nem kell megválniuk értékes emlékeiktől.


Vissza