Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


25 milliót költenének a sportpályára

Sporthírek > Budakeszi

2011-04-27


Az iskolai és utánpótlás sport infrastruktúra fejlesztésére kiírt ályázaton Budakeszi ötmillió forint önrész mellett 20 millió forintot pályázott a sportpálya felújítására.

A huszonötmilliós beruházás a tervek szerint tartalmazza a vizesblokkok felújítását, a fűtéskorszerűsítést napkollektorokkal, a nyílászárók felújítását és biztonsági fóliázását, valamint huszonnégy öltözőpad beszerzését. Négymillió forintból felújítanák a futópályá+t, ahol a hatsávos pálya kiépítését csak akkor látják indokoltnak, ha a város az atlétikai oktatás területén fejlesztéseket tervez. Ellenkező esetben a kocogó pályát újítanák fel a szabadidő-sportolók számára. Hárommillióért megoldanák a műfüves és az edzőpálya megvilágítását. 7,6 millió forintért egy 12 x 24 méteres, kézilabda, röplabda, foci és kosárlabda-játékra is alkalmas, többfunkciós pályát is kialakítanának a Golf-vendéglő közvetlen szomszédságában. A területet magas hálós kerítéssel vennék körül.

A képviselő-testületi ülésen Czifra Zsuzsa képviselő felhívta társai figyelmét, hogy a városi sport biztosítása kötelező önkormányzati feladat. Évek óta nem költött a város a sportpályára, leszámítva a tavaly megszavazott 2,5 millió forintot, amit az öltözőépület tetőszigetelésének a felújítására fordított az önkormányzat. A sportpálya állapota sürgős beavatkozást igényel.

A pályázatot április elsejei határidővel nyújtotta be a hivatal. A testület megbízta Czifra Zsuzsa és Tömösi Attila képviselőket, hogy kezdeményezzenek gyűjtést a városban az ötmilliós önkormányzati önrész csökkentésére.


Vissza