Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Magas a temetkezés költsége Budakeszin

Közélet > Budakeszi

2011-04-15


Az önkormányzat rögzítette Budakeszi pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról szóló rendeletében a helyben szokásos, legalacsonyabb temetési költséget. A legalacsonyabb árakról megkérdeztük a környező települések szolgáltatóit is.

A budakeszi temetkezési vállalkozó díjszabása alapján 2011. évben a temetés legalacsonyabb költsége koporsós temetés esetén 435.229,- Ft, hamvasztásos temetés esetén pedig 376.190,- Ft a rendelet szövegezése szerint.

Bár a szertartás költsége rendkívül sok összetevőből áll, a szolgáltatás ára Nagykovácsiban koporsós temetés esetén hozzávetőleg 250 ezer forint, míg urnás temetésnél 180 ezer forint. Ha a családnak még nincs sírhelye, 15 ezer forint az urnahely és 36 ezer forint az egyes sírhely.

Pátyon és Zsámbékon a koporsós temetés kétszázezer forintba kerül, a sírhely harmincezer. Urnás temetésnél urnahely megváltási költséget nem számítva 150 ezer forint költség mellett kísérhetik utolsó útjára az elhunytat a hozzátartozók.

A temetési költség rögzítésének azért van jelentősége, mert a köztemetések önkormányzati költségviselése ez alapján történik. Az ülésen elhangzott, van olyan fővárosi kerület, ahol a temetési költség csupán hetvenezer forint.

khk


Vissza