Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Herceghalmi jegyzőt választottak Budakeszire

Ki-kicsoda > Budakeszi

2011-04-07


A másodszorra is kiírt jegyzői pályázatra érkezett huszonkét pályázó közül Garainé dr. Szelenczy Gabriellát, a herceghalmi jegyzőt választotta meg mai ülésén a képviselő-testület. Szétválasztották a BVV és a BSZM Kft. vezetését és az avarégetési rendelet módosításával május 30. helyett már 31-ig lehet égetni Budakeszin.

Budakeszin az új testület - élve az új kormány adta lehetőséggel - 2011 elején, március 15-i határidővel megvált a Budakeszin huszonnyolc évvel ezelőtt még végrehajtó bizottsági titkárként kezdő jegyzőtől, Majorné dr. Stahácz Évától, aki még ugyanabban a hónapban Csobánka jegyzője lett. A sikeres jegyzői pályázat lebonyolításáig Garainé dr. Szelenczy Gabriellát, Herceghalom jegyzőjét kérték fel a helyettesítésre. Heti egy napot és a testületi ülések napját töltötte Budakeszin az elmúlt két hónapban. Az első jegyzői pályázat sikertelennek bizonyult, mert a képviselő-testület nem tudott választani a tizenhét pályázó közül. Szelenczy Gabriella akkor még nem adott be pályázatot. Az újabb kiírás eredménye ma született meg: a huszonkét pályázó közül a nyertes Herceghalom jegyzője, Garainé dr. Szelenczy Gabriella lett, aki közel egy évtizedet töltött a herceghalmi jegyzői székben Schnaider László, a falut a rendszerváltás óta öt cikluson át, 2010-ig vezető polgármester oldalán.

Az ülésen döntöttek még a BVV (Budakeszi Városfejlesztési és Városüzemeltetési) és a BSZM (Budakeszi Szennyvízprojekt megvalósító Nonprofit), hozzávetőleg két éve működő Kft-k vezetésének újbóli szétválasztásáról. Az utóbbi időben Karsai Izabella egy személyben vezette a két gazdasági társaságot. A döntést az önkormányzat 2,6 milliárdos uniós szennyvízpályázatának nyerésre állása indokolhatja. A BVV Kft. vezetője ezután Till Gábor, volt műszaki igazgató lesz, a BSZM Kft.-t pedig Karsai Izabella vezeti tovább. Az eddigi közös felügyelő bizottság a BVV Kft-re száll (elnök Móczár Gábor, tagok Sándor Zoltán és Somogyi Farkas József), míg a BSZM Kft-nek új felügyelő bizottságot választottak Ohr Alajos, Szabó Ákos Péter és Tömösi Attila személyében.

Ezen új pozíció következményeként Ohr Alajos lemondott a Keszivíz Kft.-ben betöltött felügyelő bizottsági tagságáról és helyét Somlóvári Józsefné vette át.

Határoztak a Dózsa György téri és a sportpályánál lévő zöldséges standok bérleti szerződésének megkötéséről és módosították a frissen megváltoztatott avarégetési rendeletet is: ezután tavasszal nem csak május 30-ig, hanem május 31-ig lehet reggel 6-tól 10-ig avart égetni, a vasárnapok és az ünnepnapok kivételével.

Koós Hutás Katalin


Vissza