Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Böjte Csaba felhívása

Panoráma

2015-10-10


Nem kaptok, mondta Jézus, mert nem kértek! Gyertek, kérjük a jó Istent, adjon elöljáróinknak erőt, bölcsességet, hogy jól döntsenek, a háború, az erőszak szellemét kiűzzék és távol tartsák Európától, drága szép világunktól! Gyertek, imádkozzunk együtt, mutassuk meg a nagyhatalmaknak is, hogy mi békében akarunk élni olyan világban, mely szeretetből, párbeszédből, becsületes emberi munkából épül, szépül!

1467 Október 16-án, Flüei Miklós döntött, elbúcsúzott népes családjától, kedves feleségétől, Dorottyától és szép tíz gyermekétől, a falutól, melyben bíró volt, és ötven évesen, mind háborús veterán Isten hívására elindult a felesége által vart remete ruhában a pusztaságba! Svájc csodálatos hegyei között 19 évet imádkozott, böjtölt, kereste a békesség Istenét melyet nem csak megtalált, hanem meg is osztott a testvéreivel annyira hitelesen, hogy halála után Svájc védőszentjének választották! A bölcs útmutatása alapján kialakult béke már több mind 5oo éve tart!! Igen félezer év alatt Svájc nem kezdeményezett háborút, és a felmerülő belső feszültségeket a 26 egymástól független kanton párbeszéddel, erőszak nélkül szépen mindig meg tudta oldani! Még egy ilyen békés ország a világon nincs, ezért arra gondoltunk, hogy Szent Miklós közbejárásával kérjük a békesség Istenét, hogy a huszonhét országból álló Európából legyen egy nagy Svájc, s együtt közösen imádkozzunk, dolgozzunk azon, hogy a nagy Világ átalakuljon e csodálatos ország példájára a béke, a becsületes munka Földjévé!!

Kilenced a békéért

Kérésünket egy imakilencedben szeretnénk megfogalmazni, mely Szent Miklós remeteségbe vonulásának emlékére október 16-án kezdenénk! Azt szeretnénk, ha minél többen részt vennénk ebben a kilencedben, ezért arra kérlek, hogy iratkozzál fel a www.magnificat.ro hírlevélre, (a honlap közepén van egy ikon, ott lehet bejelentkezni)! Ha jelzed e módon igényedet akkor napról napra megosztjuk a következő nap anyagát, imáját veled! Csatlakozhatsz az alapítványunk  facebook oldalon levő  "kilenced a békéért" eseményhez is, oda is folyamatosan napról napra feltesszük az imákat, melyeket elolvasva te is részese lehetsz a nagy közösségünknek!!

Október 16-án péntek délután erdélyi idő szerint 17.30 kor (budapesti idő szerint 16.30-kor) kezdenénk! A kilenced alatt, minden nap ráhangolódásként megnéznénk egy 8-1o perces filmet a szent életéről,  majd az árva gyermekek imádkoznának azért, hogy soha ne kelljen fegyvert fogniuk, hogy béke legyen a világban! 18.00 órától szentmise áldozatot mutatnánk be a gyermekekkel, melyben én tartanám az elmélkedést! Az élő adásba be lehet kapcsolódni a www.magnificat.ro oldalon, de a facebookon is!

"Bármit kértek az én nevemben - mondotta Jézus Krisztus - azt megadja a mennyei Atyám!" Gyertek hívő lélekkel fogjuk Jézus Krisztust szaván, imádkozzunk az áldott békéért, miből ma oly kevés van a világunkba!!

Boldogemlékű Mindszenti József esztergomi bíboros mondta, hogy: ha van egymillió imádkozó magyar, akkor nem kell félni a holnaptól! 

A kitartó imában bízva, élő hittel, Csaba t.

http://www.magnificat.ro/portal/index.php/csaba-testvmainmenu-42/levelei-mainmenu-246/11527-felhivas-az-imadsagra


Vissza