Programajánló
Január 26. Nyílt nap a GYERMEKVASÚTON

2020-01-06 12:51:19
118 olvasás


Nyílt nap és járműparádé gyermekeknek a Gyermekvasúton

Január 26-án, vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a Széchenyihegyi végállomáson.
10 és 16 óra között színes programokkal várjuk a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket. A rendezvény díjmentesen látogatható.

A nyílt napra ellátogató gyerekek kipróbálhatják Széchenyihegy állomás vasúti berendezéseit. Így akár a legkisebbek is nyomtathatnak jegyet a jegykiadó számítógéppel, felpróbálhatják az egyenruhát, valamint kisfilmeket nézhetnek a mozikocsiban. Az iskolások hangosbemondóként is bizonyíthatnak, betekinthetnek a váltókezelő munkájába, és az állomáson álló szalonkocsiban valódi vasutas felszerelésekkel végezhetik a jegyvizsgáló teendőit.

A nyílt nap alkalmával járműbemutatóval is várják az érdeklődőket Széchenyihegyen: kívül-belül meg lehet tekinteni a Gyermekvasút szalonkocsijait és egy hóekével felszerelt Mk45-ös dízelmozdonyt. Kiállítják a nemrég felújított, muzeális értékű zsámolyozó kocsit, melynek feladata a keskeny-nyomközű gazdasági vasutakon a normál nyomtávú teherkocsik szállítása volt. A nyílt nap alkalmából a budai hegyekben ritkán látható C50-es kismozdony is az utasok szolgálatába áll.

C50-es mozdony
Vasárnap reggel nosztalgiavonat indul C50-es mozdonnyal Széchenyihegy felé Hűvösvölgyből 8:30-kor. A vonat csak Szépjuhásznén (8:46) és Jánoshegyen (8:53) áll meg.

Délután ugyanilyen különleges nosztalgiajárat indul Hűvösvölgy felé Széchenyihegyről 16:15-kor. A vonat megáll Normafán (16:19), Csillebércen (16:24), Virágvölgyben (16:30), Jánoshegyen (16:38) és Szépjuhásznén (16:46).

4., 5., 6. osztályosok figyelem!
Azok a gyerekek, akik kedvet kapnak a vasúti szolgálathoz, még regisztrálhatnak a 2020. február 1-jén induló gyermekvasutas tanfolyamunkra. Regisztrálni online, vagy a rendezvény során személyesen is lehet. Részletek és regisztráció ide kattintva.
https://gyermekvasut.hu/tanfolyam/

Nyomtatás :: Bezárás